1.000 TL Üzeri Alışverişlerde Kargo Bedava!

Hip Thrust Nedir, Nasıl Yapılır?

15-11-2023 15:03
Hip Thrust Nedir, Nasıl Yapılır?
Özellikle kalça kaslarını güçlendirmek için geliştirilmiş en verimli egzersizlerden biri olan Hip Thrust, doğru postür ile egzersiz programınıza dahil ettiğinizde oldukça faydalı bir hareket olabiliyor. Ana odak noktası kalça kasları olsa da genel koordinasyonu da destekleyen bu hareket ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda aktardık.

Hip Thrust Nedir?

Hip Thrust, doğrudan kalça kaslarını hedefleyen bir direnç egzersizidir. Direnç egzersizi olması nedeniyle kalori yakımı konusunda da etkili olduğu bilinen Hip Trust, gluteus maximus, bir diğer adıyla büyük kalça kaslarını geliştirmek için fazlasıyla verimli bir yöntemdir.

Hip Thrust Hareketi Nasıl Yapılır?

Her egzersizde olduğu gibi Hip Thrust için de her zaman için doğru postür ve form ile çalışmanız oldukça önemlidir. Hip Thrust hareketini aşağıdaki adımları izleyerek doğru şekilde gerçekleştirebilirsiniz;

1. Bir bench üzerine, sırtınızı destekleyecek şekilde oturun.
2. Dizlerinizi bükerek ayaklarınızı kalça genişliğinde açın.
3. Kendinizi zorlamamayacağınız, uygun bir ağırlıktaki barbell veya dumbelli kalçalarınızın üzerine yerleştirin.
4. Nefes aldıktan sonra yavaş ve düzenli bir formda kalçanızı yukarı doğru kaldırın.
5. Kalçanızı kaldırdıktan sonra sıkıştırın ve bir saniye kadar yukarıda tutun.
6. Daha sonra, kontrollü ve yavaş şekilde başlangıç pozisyonuna dönün.

Barbell Hip Thrust Nedir?

Barbell Hip Thrust hareketi, Hip Thrust hareketinin bir diğer varyasyonu olarak bilinmektedir. Bu hareket, dumbell yerine bar kullanarak gerçekleştirilir. Barbell Hip Thrust hareketini yapmak için aynı adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Barbell Hip Thrust, normal formuna kıyasla daha fazla direnç yarattığı için kas gelişiminde daha etkili olduğu bilinmektedir.

Hip Thrust Hareketinin Faydaları Nelerdir?

Tüm egzersizlerde olduğu gibi Hip Thrust da vücudunuzu destekleyen, kas gelişiminizi ve metabolizmanızı hızlandıran bir harekettir. Bu hareket, özellikle büyük kas gruplarını çalıştırması nedeniyle pek çok sporcu tarafından tercih edilmektedir.

Doğru formda yapılan Hip Thrust egzersizinin bazı faydaları aşağıdaki gibi;

  • Kalça kaslarının güçlenmesini sağlar: Kalça kasları, büyük kas gruplarından biri olduğu için core metabolizmanın güçlenmesi adına ihmal edilmemesi gereken bir noktadır. Hip Thrust hareketi, özellikle doğrudan bu kaslara odaklanması nedeniyle kalça kaslarının güçlenmesine yardım eder.
  • Genel vücut dengesini artırır: Hip Thrust, vücudun denge merkezlerinden biri olan kalçayı güçlendirmesi sayesinde, genel olarak vücut dengenizin iyileşmesine yardım etmektedir.
  • Sırt ağrısı üzerinde etkilidir: Özellikle sırtın alt bölgelerinde oluşan ağrılara karşı iyi gelen ve vücudun bu bölümlerini güçlendiren bir egzersiz olarak bilinmektedir.
  • Vücut dayanıklılığını ve performansını artırır: Hip Thrust egzersizi de tüm diğer egzersizlerde olduğu gibi vücut dayanıklılığını artırmak konusunda oldukça etkili bir çalışma olarak bilinmektedir.
  • Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını destekler: Büyük kas gruplarını çalıştırarak, metabolizma hızınızı artırır ve yağ yakımının hızlanması konusunda yardımcı olur. Hip Thrust, bu ve bunun gibi pek çok faydaya sahip olan özel bir egzersizdir. Doğru postür ve düzenli olarak yapılması halinde verimli sonuçlar elde edebilmenizi sağlayacaktır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.